Voor dierendag: dierenfotografie in Intratuin Deventer
Hoera, het is dierendag! Voor dierendag hebben wij de hele dag mogen fotograferen in Intratuin Deventer. Iedereen mocht zich inschrijven voor een gratis fotoshoot met zijn of haar huisdier. Van alles kwam voorbij: honden, katten, cavia’s, Afrikaanse reuzenslakken en konijnen.

Dierenfotografie in Intratuin Deventer
Onze eerste opdracht voor intratuin. Spannend en ontzettend leuk, want als dierenvriend is het natuurlijk geweldig om een shoot te doen met dieren. Spannend omdat we ook niet gewend zijn foto’s te maken in een snel tempo. Normaal neem je de tijd voor een dier en kun je in alle rust werken.

We krijgen keurig op tijd alle informatie  voor de shoot. Wij mogen naar Deventer (Twello om precies te zijn). Een paar dagen van tevoren bel ik de bedrijfsleider om wat dingen door te spreken. Een ontzettend vriendelijke man die het fantastisch vindt dat we komen. Dit is zo fijn, want hierdoor heb je er nog meer zin in.

Het is vrijdag, de dag voor de shoot. We checken alles nog even, want technisch mogen we natuurlijk geen fouten maken. Alle accu’s opgeladen, fotokaartjes leeg en een extra kaartje in de tas. Flitsset nog eens extra testen. Lenzen checken of ze mooi schoon zijn en dan zijn we er klaar voor. We kunnen bijna niet wachten tot morgen, zoveel zin hebben we in de shoot!

De dag van de shoot
Vandaag is het zover. De dag van de shoot. Ik sta lekker vroeg op en rij naar Arnhem om mijn maatje Kees op te halen. De radio aan en luid meezingend kom ik aan in Arnhem. Ook hij is in een opperbeste stemming en we gaan op weg naar Twello. Yvonne van de dierenafdeling staat ons al op te wachten en vraagt direct of we zin hebben in een lekker bakje koffie. We voelen ons meteen welkom!

Snel gaan we de studio opbouwen. Checken nog even de lampen en dan staat het eerste hondje al klaar. Een ongelooflijk lief beestje dat het wel spannend vindt om op de foto te moeten maar met een brokje en een piepgeluidje komen we al ver. We kijken even achterom en zien dat er al een rij aan het ontstaan is met vrolijke viervoeters. We werken de rij af en genieten van het fotograferen.

Maar dan gaat het mis. Eén van de flitsers doet het niet meer. We doen wat in onze macht ligt maar het wil niet meer. We moeten snel handelen. want de honden staan te wachten. We besluitend dat we dan maar voor één flitser gaan en meer zullen moeten nabewerken. Ondertussen komt Yvonne met nog meer koffie aan. Zo lief!

Dieren en chocoladefonteinen
Na een tijdje valt er een rustmoment en komt de bedrijfsleider een praatje maken. Net zo vriendelijk als aan de telefoon. Hij zegt dat we zelf soep kunnen halen en dat hij vanmiddag een chocoladefontein heeft staan in de kantine. Met aardbeien benadrukt hij nog luid lachend. Tja, daar hoeven we niet lang over na te denken. We gaan snel door, want een ander hondje komt weer vrolijk kwispelend binnen. Een jonge boxer van een maand of negen geloof ik.

Hij had er vreselijk veel zin in. Nou ja, in spelen dan. Het beest sprong en rolde op de shoot. Wat moesten we lachen om hem, maar wat het fotograferen natuurlijk niet makkelijker maakte. Wij zijn echte dierenvrienden en vinden het belangrijker dat de hond het naar zijn zin heeft, dan dat we het perfecte plaatje schieten. Dat gaat nu eenmaal niet als je weinig tijd hebt. Uiteindelijk is het een mooie foto geworden!

Dit willen we vaker doen!
Vanaf een uurtje of 2 werd het stil en pakten we onze kans om even naar de chocoladefontein te lopen. We kletsten wat met het personeel, dat allemaal even vriendelijk was. Daarna nog een paar leuke dieren op de foto gezet en tegen 5 uur braken we de boel af. We bedankten de medewerkers voor hun enorme gastvrijheid en reden weer richting Arnhem.Wat hebben we genoten van de honden en de baasjes met hun leuke verhalen. Beide zeiden we; “dit willen we vaker doen”.

Ik heb mijn maatje Kees afgezet en weer gaat de radio luid aan maar deze keer zing ik niet mee. Ik geniet na van de dag. Ook over hoe ik morgen mijn foto’s aan zal moeten passen. Maar vooral wat een fantastische dag het was.  Zo als altijd beleven mijn maatje en ik leuke dagen en vullen we elkaar aan.  Ook vandaag weer. Het is een feest om samen te werken.